Ontspullen. Minimaliseren. Dat is hip. Het internet staat vol met tips over welke spullen je meteen (ja echt, nu!) weg kunt doen zonder ze te missen. Over hoe je erachter komt welke spullen voor jou persoonlijk zoveel waarde hebben dat je ze absoluut moet houden. En op welke manier je het beste afscheid van je spullen kunt nemen (vergeet ze niet te bedanken).

De laatste jaren ben ik, en zijn wij als gezin, vooral ‘herinneringen aan het maken’. Niet (of zo min mogelijk) bezig met spullen, nieuwe dingen kopen, materialisme.

Dit begon vanuit iets praktisch, de caravan die we achter de auto meetrokken vanuit Nederland konden we nou eenmaal maar vullen tot een bepaald gewicht.

Inmiddels is deze levensstijl bij ons gaan horen. Wandelen, sporten, spelen, in de natuur zijn. Geld uitgeven doen we natuurlijk ook, maar dan vooral aan samenzijn, uitjes, eten, appelsapjes en kopjes koffie. Voor ons voelt het goed, het geeft ruimte. We groeien en leren door de ervaringen die we opdoen. Wat is echt belangrijk voor ons, en waar hechten we waarde aan? Deze vragen beantwoorden we haast dagelijks, aan onszelf en aan elkaar.

Heel praktisch gemaakt, wat geef je iemand die alles al heeft cadeau voor zijn verjaardag? Het mooiste cadeau wat je iemand kunt geven is volgens mij tijd, jouw tijd. Onverdeelde aandacht. Tijd is nou eenmaal het meest kostbare wat wij als mens bezitten toch?

Hierboven een foto van mijn oudste en manlief aan het ‘surfen’. Hiernaar kijken is voor mij meer waard dan een dagje shoppen 😉

This is me

Ik help mensen in contact te komen met zichzelf en hun omgeving door het hoofd en het hart te verbinden.

Life Coaching